Robin is harten acht

Net als een jaar geleden heeft de Koninklijke Nederlandse Schaakbond in het begin van het seizoen een kaartspel uitgegeven. Kon je er in 2016 mee kwartetten, ditmaal is vooral gedacht aan de klaverjasliefhebbers. En wederom doet Caïssa-Eenhoorn mee. Robin Duson is harten acht.

dsc_0162

De hartenserie vormt een sterk gezelschap. Op de koning staat een foto van Loek van Wely (king Loek), op de vrouw een foto van Anne Haast. Zij zijn de regerend nationale kampioenen. De boer is voor de sterkste A-jeugdspeler: Robby Kevlishvili, de tien voor A-kampioene Feline Waardenburg. Op de negen B-kampioen Oele Dijkhuis en een fraaie portretachtige foto van Robin – die in april Nederlands kampioene bij de B-meisjes werd – siert harten acht. Daarna volgen Eelke de Boer (zeven), Marrit Adema (zes), Machteld van Foreest (vijf), Kavya Raulji (vier), Yichen Han (drie) en Manasvita Basa (twee), terwijl de ploeg van Krimpen aan den IJssel (kampioen in de derde klasse F) op de aas poseert. De speelsteden van de diverse NK’s zijn op de achterkant van de kaarten geschreven en is het bijzonder om Zuid-Scharwoude als stad te zien vermeld.

Op de 55 speelkaarten komen individuele en teamkampioenen van het seizoen 2016-2017 voor. Sophia Jonkman krijgt op de ruiten tien de beker die zij won als Nederlands kampioene bij de 8-jarigen en de leerlingen van De Ark uit Haarlem (Nederlands kampioen schoolteams BO middenbouw) zijn op ruiten twee te bewonderen.

Landskampioen en KNSB-bekerwinnaar Kennemer Combinatie juicht op schoppen koning en de talenten van De Waagtoren (Nederlands kampioen meesterklasse C) tonen hun bekers op schoppen boer. Jaap Dros – voor de dertigste keer kampioen van En Passant, Texel – denkt op schoppen twee na over de beginstelling. Voor klaver aas is de ploeg van EP: Beerepoot/Magnus Anna Paulowna Combinatie, dat naar de NHSB-promotieklasse promoveerde, op de foto gezet.

De broers Jorden en Lucas van Foreest zijn de jokers in het kaartspel. Op de voorkant van het pakje een cartoon met Jorden en zijn vriendin Sonja die in bed het eindspel hebben behandeld en door schaakgodin Caïssa worden betrapt.