We schaken weer in Hoorn

Het heeft even geduurd, maar er wordt weer geschaakt in Hoorn. Geen online-partijen, maar echte stukken pakken en verzetten. In Brasserie Oostereiland heeft donderdagmiddagschaakvereniging De Vuurtoren de draad weer opgepakt.

Verschillende leden van Caïssa-Eenhoorn spelen ook bij De Vuurtoren. Nizar Alayoubi, Joost Ponte en Roel Ridderikhoff treffen elkaar alsmede de oud-Caïssa-leden Rob Bouwman, Anton Hommes en Henk Sijm en de vaste ‘Vuurtorenwachters’ Tjibbe Bijlsma en Ruud. Er is voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden, de sfeer lijdt er niet onder. We praten tussen de zetten door, we mogen een zet terugnemen en iets anders doen en de klokken blijven in de kast. Ongedwongen schaken, met een prachtig uitzicht op het IJsselmeer.

Halverwege de middag wordt door een medewerker van ‘Handhaving’ gekeken of alles volgens de regels gaat. Het schaken geeft – net als het gezellig buitenzitten – geen problemen. Na een vriendelijk babbeltje met een van de gastvrouwen vervolgt hij zijn weg. En gaan ook de schaakliefhebbers weer verder met hun partijen.