De Waagtoren eersteklasser

Het lijkt erop dat we komend seizoen een mooie streekderby erbij krijgen. In het laatste duel van een serie promotiewedstrijden heeft De Waagtoren vanmiddag met 6½-1½ gewonnen van Paul Keres 2 (Utrecht) en mag zich vanaf september eersteklasser noemen. Net als Caïssa-Eenhoorn. Maaike Keetman, Rob Konijn, Michaël van Liempt, Midas Ratsma, Yong Hoon de Rover en Frank van Tellingen zegevierden, Danny de Ruiter zorgde voor het Alkmaarse halfje. Niet eerder heeft De Waagtoren zo hoog gespeeld.

Er was meer Noord-Hollands succes. Autovakmeester Schaap/MACH bleef met 5½-2½ de baas over Max Euwe 2 (Enschede), waardoor het achttal uit Schagen naar de landelijke tweede klasse is gepromoveerd. Enrico van Egmond, Colin Stolwijk, Kevin Tan, Tjark Vos en Warner de Weerd versloegen hun opponenten, Jan-Pjotr Komen speelde remise. Caïssa-Eenhoorns wedstrijdleider Sernin van de Krol was namens de schaakbond in die functie actief in Schagen en had ook even tijd om voor de website ‘www.schaken.nl’ een overzichtsfoto van de Noord-Hollandse ploeg te maken.