Yvonne Holscher overleden

Voor veel spelers van Caïssa-Eenhoorn en schaakliefhebbers in Westfriesland was ze een bekende supporter: Yvonne, de vrouw van Peter Holscher. Ze ging mee naar wedstrijden in Hoogwoud, Hoorn, Enkhuizen, Purmerend en tal van andere plaatsen en raakte vaak snel in gesprek met clubgenoten. Yvonne is gisteren na een ziekbed overleden.

Yvonne Holscher bij haar scorebord voor Caïssa-Eenhoorn, tijdens de officiële ingebruikname.

Menig speelzaal kende ze goed. Of het om een bondspartij van Peter ging, een clubavond, een toernooi in Abbekerk en zelfs in het buitenland (Duitsland), regelmatig liepen ze samen naar binnen. Terwijl Peter aan zet was, had Yvonne gauw haar plaats gevonden in het gebouw en las een boek of deed wat anders om tussendoor een kijkje te nemen in de zaal. Voor het clubblad van Purmerend heeft ze wel eens haar ervaringen als schaaksupporter aan het papier toevertrouwd.

Een flink aantal jaren geleden heeft ze een groot demonstratiebord, compleet met handgezaagde stukken, gemaakt. Dat is aan onze vereniging geschonken en is regelmatig gebruikt tijdens de zaterdagse bondswedstrijden van Caïssa-Eenhoorn om ter lering ende vermaak voor spelers en toeschouwers er een probleemstelling op te zetten.

Heel mooi is het ook zelfgemaakte scorebord dat aan onze club is gegeven en op dinsdag 1 november 2016 officieel in gebruik werd genomen tijdens de wedstrijd Caïssa-Eenhoorn 3 – Krommenie 2. Er zijn niet veel schaakverenigingen met een scorebord. Voor Caïssa-Eenhoorn is het een blijvende herinnering aan Yvonne.

1 thought on “Yvonne Holscher overleden

  1. Triest nieuws. Ik heb Yvonne zelf nooit gekend maar als Peter met haar belde, wat hij altijd deed, tijdens de ritten van of naar de schaakwedstrijden hoorde je meteen, op de lieve manier waarop hij met haar sprak, dat zij een goed huwelijk hadden en dat Peter veel van haar hield. Sterkte Peter.

Reacties zijn gesloten.