Hoge score CE-spelers op NK voor bedrijven

Gelukkig zijn niet alle clubgenoten als de schrijver dezes, die niet meer werkt. Anders zou Caïssa-Eenhoorn niet van de partij kunnen zijn op het NK Bedrijvenschaak. Daan Zult en Arjon Buikstra hielden de eer hoog met 5½ punt in zeven rapidronden. Pensionado Peter Holscher kwam tot vier punten.

Afgelopen zaterdag werd het Nederlands kampioenschap voor bedrijven gehouden in het fraaie gebouw van het 50-jarige Capgemini, in Utrecht. Liefst 64 teams van vier spelers (sommige hadden een vijfde man meegenomen) meldden zich. Arjon speelde in dubbel opzicht een thuiswedstrijd. Hij woont niet alleen in de domstad, hij was ook kopman van Capgemini 2 dat met acht punten op de gedeelde twintigste plaats eindigde.

Daan nam plaats aan het eerste bord van CBS en wie zat er naast hem? Leonore Braggaar. Zij speelt bij het Leidse Philidor dat komende zaterdag naar Hoorn komt (in Chez Dick, in de binnenstad) voor de bondswedstrijd tegen Caïssa-Eenhoorn. Dan zitten ze tegenover elkaar en zeer waarschijnlijk niet recht, maar schuin. CBS werd met negen punten gedeeld tiende, net als het UWV-kwartet met Peter in de gelederen.

Op de eerste plaats eindigde DES Automatisering met onder meer Jop Delemarre, schaaktrainer bij Caïssa-Eenhoorn. Ook grootmeester Harmen Jonkman maakte deel uit van het team dat dertien punten verzamelde. Eén meer dan de Belastingdienst en twee meer dan de Nationale Politie.