Drie nieuwe liveborden gesponsord door Lloyds Bank

We mogen ons in 2024 verheugen op drie nieuwe DGT-liveborden, gesponsord door Lloyds Bank, werkgever van clublid en eersteteamspeler Arne Moll. De borden zijn ondertussen geleverd en zullen op 2 maart hun vuurdoop krijgen in de wedstrijd tegen Philidor 1847 uit Leeuwarden. Dank Arne om deze sponsoring bij zijn werkgever te initiëren en dank Lloyds Bank om de kosten van aanschaf voor zijn rekening te nemen.

Het eerste livebord, gebruikt in de wedstrijd NSI/De Eenhoorn - Almelo (6½-1½), op 23 september 2006. Door de grote belangstelling raakte die zaterdag de website van de Hoornse schaakclub overbelast.

Lees verder

Een leerzaam toreneindspelletje

Aan het einde van de recente KNSB-wedstrijd van het tweede tegen Purmerend mocht ik bij een 4-2 voorspong een toreneindspel met een pion minder verdedigen tegen Peter Smits. (Hoe ik hierin vanuit een kansrijk middenspel binnen enkele zetten wist te geraken is een ander verhaal). Dat leek een lastige opgave en tijdens de partij was ik dan ook niet zeker of het inderdaad remise zou zijn.
Het was lastig omdat het niet exact te berekenen viel maar anderzijds was de verdedigingsmethode niet zo moeilijk te begrijpen, en leerzaam.

Lees verder

Rabo Clubsupport actie

Onze vereniging doet ook in 2022 weer mee aan de Rabo ClubSupport actie.

Wat is dat?
Een actie waarbij leden van de Rabobank West-Friesland kunnen stemmen op clubs & verenigingen die zich hebben aangemeld voor de actie en die een maatschappelijk verantwoord bestedingsdoel hebben opgegeven. Wij hebben als bestedingsdoel opgegeven:

In 2023 bestaan we 100 jaar en willen daar uitvoerig bij stilstaan met diverse activiteiten voor leden en voormalig leden. Tevens brengen we een jubileumboek uit. Dit alles kost geld dat buiten de reguliere begroting valt. Daarom willen we via Rabo ClubSupport middelen binnenhalen om de jubileumuitgaven mee te financieren.

Hoe werkt het?
Vanaf heden kun je stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Caïssa-Eenhoorn (en eventueel nog maximaal twee favorieten) en stemmen maar! Rabobank ontvangt je stem graag uiterlijk 27 september.

Wat willen wij hiermee bereiken?
Uiteraard hopen we op zoveel mogelijk stemmen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het aanstaande jubileum. Daarom vragen we iedereen die bij de Rabobank bankiert om te gaan stemmen op Caïssa-Eenhoorn, en tevens om andere familieleden aan te sporen hetzelfde te gaan doen!

Waar vind ik meer informatie en ook de voorwaarden?
Je kunt lezen over de voorwaarden en alle clubs & verenigingen in de regio die meedoen op deze Rabobank pagina. Of vraag de penningmeester, die te bereiken is op penningmeester@caissa-eenhoorn.nl

Dank voor jullie aandacht en dank voor de stemmen!
Zegt het voort!

Untergrombach Open 2022

Traditioneel speel ik rond Kerst en Nieuwjaar een meerdaags schaaktoernooi en meestal in Duitsland. Zo ook dit jaar, en wel in het dorpje Untergrombach nabij Karlsruhe. Daar vond van 4-8 januari een zevenrondig Zwitsers toernooi plaats. En dat het plaatsvond mocht inderdaad een klein wonder worden genoemd. Tot een paar dagen voor aanvang bezocht ik met enige spanning de website van het toernooi, op zoek naar het laatste nieuws. Immers, we leven in andere tijden, ook in Duitsland.... Uiteindelijk bleek dat het toernooi inderdaad doorgang zou kunnen vinden. Hoera! Snel werden treintickets en een hotel geboekt.

Lees verder

Tweede team komt wederom net te kort, nu tegen Santpoort.

Op 6 november mocht Caïssa-Eenhoorn 2 in Santpoort aantreden tegen de gelijknamige club en koploper in klasse 3D. De wat krappe speelzaal  - er was nog een wedstrijd – werd vlak voor aanvang tweemaal zo groot toen een tussenwand werd verwijderd, waarna  de opstelling aangenaam ruim was. Daar ben je anno 2021 toch extra gevoelig voor.
Voor mijzelf was deze wedstrijd ‘een makkie’, d.w.z. logistiek gezien. Tot 12.30 kon ik in het nabije Bloemendaal nog kijken naar de hockey van een dochter om ruim voor aanvang in Santpoort te arriveren. Lees verder

Steun Caïssa-Eenhoorn met de Vomar ‘Club is Koning’ actie

Wederom stelt een bedrijf clubs in de gelegenheid om een centje bij te verdienen. Deze keer heeft supermarktketen Vomar een actie die we graag onder de leden promoten.
Met ‘Club is Koning’ verdienen leden (of hun familieleden) geld voor de club simpelweg door hun Vomar klantkaart te verbinden aan de club. En dat kan via de unieke clubcode die we van Vomar hebben ontvangen: CAHO2021 (na de H eerst een letter O, dan na de 2 het getal 0).

Hoe werkt het? Vomar legt het als volgt uit.

Heb je al een Klant-is-Koning kaart? Dan kun je in je eigen online Klant-is-Koning kaart omgeving je kaart koppelen aan de club waar je voor wilt sparen. Om je Klant-is-Koning kaart te koppelen aan de juiste club heb je de unieke Clubcode nodig. Als je Klant-is-Koning kaart is gekoppeld, kun je direct starten met het spekken van de clubkas door simpelweg boodschappen te doen bij Vomar.
Heb je nog geen Klant-is-Koning kaart? Dan kun je een kaart in één van onze winkels halen of in de Vomar-app een digitale kaart aanmaken. Bij het aanmelden van jouw Klant-is-Koning kaart kun je de kaart dan ook direct koppelen aan jouw club met de unieke Clubcode.

Voor alle vragen over deze actie van Vomar zie deze webpagina van de supermarkt: https://www.vomar.nl/cik/veel-gestelde-vragen-club-is-koning-sparen
Vomar keert 0,5% van het totale bedrag dat je aan boodschappen uitgeeft uit aan onze club en doet dat eens per kwartaal.

Namens de penningmeester en de overige bestuursleden bedankt!

Rabo ClubSupport actie

Onze vereniging doet ook in 2021 weer mee aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank.

Wat is dat?
Een actie waarbij leden van de Rabobank West-Friesland kunnen stemmen op clubs & verenigingen die zich hebben aangemeld voor de actie en die een maatschappelijk verantwoord bestedingsdoel hebben opgegeven. Wij hebben als bestedingsdoel opgegeven:

Net als veel verenigingen heeft ook Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn te maken gehad met ledenverlies a.g.v. het lange tijd niet gezamenlijk kunnen beoefenen van onze hobby. Aan de andere kant hebben we gezien dat tijdens de pandemie het online schaken een enorme vlucht heeft genomen, ook vanwege de populariteit van de Netflix serie The Queen's Gambit. Ons bestedingsdoel is derhalve om de ex-leden én nieuwe leden aan te kunnen trekken, middels promotie en speciale acvititeiten.

Hoe werkt het?
Vanaf 4 oktober kun je stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Caïssa-Eenhoorn (en eventueel nog maximaal twee favorieten) en stemmen maar! Rabobank ontvangt je stem graag voor 25 oktober. Lees verder

Steun de Club!

Onze vereniging doet mee aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank.

Wat is dat?
Een actie waarbij leden van de Rabobank West-Friesland kunnen stemmen op clubs & verenigingen die zich hebben aangemeld voor de actie en die een maatschappelijk verantwoord bestedingsdoel hebben opgegeven. Wij hebben als bestedingsdoel opgegeven: Lees verder

PRAKTISCHE SPEELBAARHEID VS COMPUTER EVALUATIE Caïssa-Eenhoorn 1 verslaat Kennemer Combinatie 2 met 6-4

In de auto op weg naar de Kreek ontspon zich een verhitte discussie tussen twee eerste teamspelers over een recent, alles beslissend vluggertje tussen onze nationale kampioen Anish Giri en het Amerikaanse talent Jeffrey Xiong. Giri had geen bezwaar een stelling te spelen die objectief gezien – dat betekent tegenwoordig volgens de engines – beter voor hem was, maar in de praktijk, en zeker met weinig bedenktijd, lastig te verdedigen. Met als gevolg dat hij tamelijk kansloos verloor en uit de World Cup werd gestoten.
De teamgenoten verschilden van mening over de aanpak van Giri. De één was het met de meeste GMs eens die het onverstandig en onpraktisch vonden dat Giri zich hierop inliet, de ander betoogde dat Giri duidelijk voordeel had gebeeld en gewoon die partij had moeten en kunnen winnen. Lees verder

Wanprestatie in Amsterdam Oost

Caissa-Eenhoorn 2 kansloos tegen Caissa Amsterdam 3

De oplettende lezer zal wellicht het verslag van de reeds op 15 december 2018 gespeelde wedstrijd Caissa 3 – CE 2 hebben gemist. De spelers zullen hebben gehoopt dat het verslag achterwege zou blijven. Maar om redenen van objectiviteit en volledigheid toch maar een verslag van deze wedstrijd, eentje om snel te vergeten. Lees verder